Чому під час готування не треба обрізати жир із м’яса: відповідь лікарів

Багато людей прагнуть обмежити споживання жирів, але що відбувається, якщо позбутися їх повністю. Лікарі поділилися своєю думкою з цього приводу, інформує Ukr.Media.

Вони стверджують, що жири краще поєднувати з білками, а не видаляти з раціону. За їх словами, правильне поєднання жирів і білків забезпечує краще засвоєння їжі.

Тоді жири будуть засвоюватися краще. Не треба знімати шкіру з птаха та обрізати жир із м'яса, радять медики.

Фахівці також радять додавати достатню кількість олії в салати, особливо якщо вони подаються з м'ясом або рибою. Відмовляючись від білків і вживаючи тільки жири, є ризик залишити частину жирів нерозщепленими.

Вони також звернули увагу на те, що бобові містять інгібітор трипсину, який знижує перетравлення їхніх білків у сирому вигляді. Крім того, медики прокоментували принципи роздільного харчування, попередивши про негативні наслідки комбінування вуглеводів.

Неправильне поєднання продуктів може сповільнити травлення і спричинити проблеми з жовчю, що, своєю чергою, може впливати на активацію ферментів. У підсумку, жири можуть залишатися нерозкладеними, що несе негативні наслідки для організму.

Джерело