«Просто та дуже смачно»: Швидкі коржі на кефірі

Щоб приготувати пишні та смачні коржики на сковороді, не треба витрачати багато часу. Крім дріжджового тіста для них відмінно підходить і швидке тісто на кефірі із содою без яєць, інформує Ukr.Media.

На приготування такого тіста потрібно не більше 5 хвилин і воно відразу готове до смаження. З урахуванням часу на обсмажування коржів загальний час становитиме не більше 30 хвилин. Коржики виходять ароматними, красивими і дуже смачними.

Порції 5, час приготування 30 хвилин.

Інгредієнти

  • 350 гр. борошно (вищий сорт)
  • 300 мл. кефір (2,5%)
  • 2 ст. рослинна олія
  • 1 ст. цукор
  • 1 ч. л. харчова сода
  • 1 ч. л. сіль
  • рослинна олія для смаження

Приготування

1. Кефір трохи підігріваємо в мікрохвильовій печі та виливаємо в миску. Додаємо сіль та цукор.

2. Перемішуємо віночком, засипаємо соду і знову перемішуємо. Суміш відразу починає пінитися.

3. Відразу додаємо порціями борошно. Невелику частину борошна залишаємо.

4. Замішуємо ложкою густе тісто, вливаємо олію і ще раз перемішуємо.

5. Залишки борошна висипаємо на робочу поверхню, викладаємо тісто та замішуємо руками. Тісто виходить дуже м'яким, добре липне до рук та поверхні. Трохи підсипаємо ще муки.

6. У сковороді розігріваємо олію (4-5 ст. л.). Ділимо підготовлене тісто на 5 частин, округляємо і по 1 частині з борошном розкочуємо в коржики. З такої кількості тіста виходять 5 великих коржів (діаметр 20-21 см). Якщо хочете зробити їх невеликими, то діліть тісто на 9-10 частин.

7. Викладаємо корж у добре розігріту олію на сковороді, зверху відразу починають з'являтися бульбашки, і смажимо на трохи вище середньої температури кілька хвилин. Сторона покриється золотаво-коричневим кольором.

8. Перевертаємо коржик на інший бік і продовжуємо готувати ще кілька хвилин. Готовий корж перекладаємо на тарілку, вливаємо ще трохи олії і продовжуємо смажити інші коржі.

Найсмачніші ароматні коржики готові і їх можна відразу подавати на стіл. Вони хороші з молоком, кавою і чаєм на сніданок, як перекушування з сиром та ковбасними виробами та для перших гарячих страв.

Смачного!

Джерело