Заморожені лимони: чим вони корисніші за свіжі та як правильно їх заморожувати

Лимон — унікальний за своїми властивостями продукт. Дехто знає хитрість, яка робить його ще кориснішим, інформує Ukr.Media.

Є думка, що мало хто знає, як насправді посилити користь м'якоті, шкірки й соку цитруса. Для цього рекомендується покласти цілий лимон у морозильну камеру. Деякі господині з досвідом давно взяли цей лайфхак на озброєння.

У морозилці лимону досить полежати всього одну ніч. За цей час він стане зручнішим для використання: наприклад, заморожений плід легше натерти на тертці. Однак його можна нарізати звичайним чином і додати куди завгодно — у напої, лимонад, другі страви та салати.

Виявляється, заморожений лимон втрачає неприємну гіркоту. Це дає змогу їсти його разом зі шкіркою. Також є думка, що при заморожуванні сік лимона структурується, а властивості вітаміну C — посилюються.

Цитрус захистить від передчасного старіння, знизить рівень холестерину в крові, допоможе засвоїти більше заліза з інших продуктів, «переможе» бактерії та грибкові інфекції, а також прискорить загоєння ран на шкірі. Крім того, заморожений лимон ефективніший у разі схуднення: плід прискорить метаболізм.

Вживати лимон у замороженому вигляді можна в разі застуди та проблем зі шлунково-кишковим трактом, але тільки не в період їхнього загострення.

Перед заморожуванням лимони радять помити гарячою водою і висушити, інакше з'явиться зайва крижана кірка. Після плід обертається харчовою плівкою і відправляється в камеру.

Джерело

Exit mobile version