Дієтологи назвали безпечну норму хліба на день

Є допустима норма хліба, яку можна вживати в їжу без шкоди для здоров'я і фігури. Про це розповіли дієтологи і нутриціологи, інформує Ukr.Media.

Якщо говорити в середньому, то для чоловіка це приблизно 150-200 грамів хліба, а для жінки близько 100-150 грамів, — пояснили експерти.

За їхніми словами, для дітей норма може відрізнятися залежно від віку, але в середньому вона становить близько 50-60 грамів продукту або пара шматочків стандартного розміру.

Фахівці уточнили, що йдеться про норму для здорових людей, які не страждають хронічними захворюваннями.

Також дієтологи закликали не забувати про користь вживання хліба в помірній кількості.

Хліб може бути в раціоні, нічого поганого і жахливого в ньому немає, тим більше, якщо це хліб цілозерновий, який виготовлений з борошна грубого помелу, з борошна обдирного, де містяться харчові волокна з неочищеного зерна. Такий хліб може бути в харчуванні. Він буде містити складні вуглеводи, необхідні як джерело енергії, вітаміни групи B, магній.

Обов'язковою умовою для включення в раціон білого хліба експерти назвали підрахунок калорійності.

З приводу хліба з борошна вищого сорту — білого хліба — в ньому міститься велика кількість простих вуглеводів, тому їсти його щодня і тим більше з кожним прийманням їжі, точно не варто. Тим не менш, він має право бути в раціоні. Питання в тому, що потрібно намагатися, щоб в раціоні було більше цільнозернових нерафінованих продуктів, як мінімум половина, — порадили дієтологи.

Вони також зазначили, що вміст у складі хімічних елементів допустимий, якщо вони вказані в кінці списку.

Що стосується хімічних покращувачів, то вони в невеликій кількості містяться в хлібі, це не грає великої ролі в плані здоров'я. Сильно лякатися їх не потрібно. Вони перевірені. Консерванти, які використовуються для того, щоб хліб довше зберігався, не викликають проблем зі здоров'ям.

Джерело

Exit mobile version