Мабуть, кожен гурман хоче навчитися готувати смажені печериці так, щоб страва завжди виходила ароматною і рум'яною, інформує Ukr.Media.
На жаль, часто гриби, приготовані на сковороді, виходять не стільки смаженими, скільки вареними.
Крім того, страва нерідко стає "гумовою" і несмачною.
Це відбувається через помилки, які допускають багато кулінарів-аматорів до і під час обсмажування печериць.
Експерти в галузі кулінарії перелічили зайві дії, через які смажені печериці виходять не найапетитнішими, а також не такими підсмаженими й не такими ніжними, як хотілося б.
Довге миття
Зрозуміло, що перед смаженням печериці треба позбавити від бруду.
Але процес миття не повинен бути надто довгим. Потримайте друшляк з грибами під струменем води буквально кілька секунд. А потім покладіть продукт на паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу.
Якщо печериці не дуже брудні, то варто обмежитися такою дією: протерти гриби чистим і вологим шматком тканини.
Річ у тім, що через зайву вологу гриби не вийдуть ароматними, оскільки не будуть обсмажуватися, а будуть варитися.
Використання кришки від сковороди
Під час смаження печериць сковорідку в жодному разі не можна накривати кришкою.
В іншому випадку страва не вийде підсмаженою і рум'яною.
Раннє додавання солі
Щоб печериці зберегли помірну соковитість і м'якість, їх не можна солити надто рано.
Зробити це варто на завершальному етапі термічної обробки грибів.
В цьому випадку печериці набудуть ідеальної консистенції, а заодно не будуть варитися в рано виділеній волозі.
Залиште відповідь