Що робити, щоб не було здуття після салату та не відчувати голод

Салати дуже корисні для здоров'я. Вони поживні і в них повно вітамінів, мінералів, антиоксидантів та корисної для кишечника клітковини. Однак деякі люди відчувають неприємні відчуття після вживання салатів — наприклад, здуття або голод. Ось що допоможе цього не допустити, інформує Ukr.Media.

Як не відчувати голод після салатів

У салатах мало калорій, тому що здебільшого вони складаються з овочів. Якщо вам набридло, що незабаром після салату вам знову хочеться їсти, додайте до своєї страви три важливі макронутрієнти:

  • здорові вуглеводи (гарбуз, батат, бурий рис, кіноа, ячмінна паста);
  • здоровий жир (авокадо, оливкова олія, смажене насіння або горіхи);
  • пісний білок (яйця, риба, курка, тофу чи бобові).

Що робити, щоб не було здуття після салату

В основному здуття виникає, якщо ви перейшли на салати після того, як довго харчувалися не найкориснішими продуктами, в яких було мало клітковини. Здуття — це реакція кишечника на велику кількість клітковини, мікроби в ньому множаться і виділяють безліч ензимів, що розщеплюють клітковину.

Як же позбутися цього неприємного стану? Ось кілька порад:

  • рухайтеся після їди: здійсніть невелику прогулянку або зробіть легкі вправи. Так м'язи кишківника розслабляться і ви зможете випустити надлишки газу.
  • будьте уважні під час приготування бобових. Якщо ви рідко їсте їх, обов'язково ретельно їх помийте і почніть з порції в чверть чашки.
  • їжте свідомо. Якщо ваш кишечник напружений або недавно його дратувала якась хвороба, він погано утримуватиме газ.
  • відваріть частину овочів у салаті. Так вони простіше засвоюватимуться.
  • прислухайтеся до себе. Якщо окрім здуття ви відчуваєте сильний біль у животі або розлад шлунку, краще звернутися до лікаря.

Джерело

Exit mobile version