Що потрібно їсти вагітним, щоб дитина народилася розумною

Кілька років тому фахівці провели дослідження за участю гризунів, яке показало: вживання майбутніми матерями продуктів з підвищеним вмістом такої поживної речовини, як холін, робить позитивний вплив на когнітивні функції їх потомства, інформує Ukr.Media.

Тепер подібні тести були проведені за участю майже трьох десятків вагітних жінок, які були поділені на дві групи. Першій групі протягом усього третього триместру щодня давали по 480 міліграмів холіну (це на 30 міліграмів більше мінімальної добової дози), другій же діставалося по 930 міліграмів.

Виявилося, що у дітей, що народилися у другої групи матерів, більш високий рівень IQ, ніж у малюків, чиї мами споживали меншу кількість холіну протягом останніх трьох місяців вагітності.

Тести за участю дітей проводилися, коли їм було чотири, сім, десять і 13 місяців. Їм показували зображення на екрані і перевіряли, наскільки швидко вони оброблять отриману інформацію і відреагують на неї. "Холінові" діти досягли успіху краще і показали більш високі результати.

Вчені підкреслюють, що сучасні вагітні жінки споживають недостатню кількість холіну, оскільки багато дієтологів виступають проти продуктів, в яких він міститься в неабиякій кількості. Мова, наприклад, йде про яйця і бекон, відомих не тільки як складові традиційного англійського сніданку, але і як джерела холестерину.

Однак ця найважливіша речовина для розвитку когнітивних здібностей майбутньої дитини речовина є і в інших продуктах; холіном багаті риба, курка, броколі, молоко, печінка, горіхи і зернобобові (горох, квасоля, сочевиця). Так що ось вам ще один привід включати в раціон найрізноманітніші корисні і смачні продукти. Навіть бекон вже виправданий!

Джерело

Exit mobile version