Як правильно готувати м’ясо і рибу, щоб очистити від небезпечних антибіотиків

Усім відомо, що для підвищення продуктивності і захисту від епідемій у сільському господарстві застосовуються стимулятори росту, антибіотики і гормони. Як мінімізувати їхній вплив при приготуванні їжі?

Як усунути сліди антибіотиків

Сучасна харчова промисловість не дає гарантії безпеки м'ясної та рибної продукції, хоча існують регламенти щодо якості та чистоти продуктів. Як захистити себе і свою родину самостійно розповіли експерти, інформує Ukr.Media.

Готуйте м'ясо і рибу правильно

Якщо є приводи для побоювань, то варто заспокоїтися і застосовувати на кухні наступні поради:

  • Для усунення з м'яса або птиці шкідливих речовин, у тому числі антибіотиків, необхідно попередньо їх замочити у воді і витримати близько години. Якщо додати в воду трохи солі або лимонного соку, це допоможе «витягнути» з м'яса небезпечні сполуки.
  • При приготуванні їжі слід застосовувати термічну обробку (смаження, відварювання, тушкування) в повному обсязі, це знищує шкідливі речовини.
  • Готувати страви на вторинному бульйоні. Після закипання проварити м'ясо не більше 10-15 хвилин, потім злити бульйон.
  • Обов'язково прибрати з тушки плівки, шкіру і жир, які накопичують найбільше шкідливих речовин.
  • Варто обмежити вживання субпродуктів, так як вони теж збирають у собі шкідливі речовини.

Джерело

Exit mobile version