Молоко, креветки та інші несподівані продукти, що підвищують холестерин

Холестерин є важливим елементом для нормального функціонування організму, проте високий рівень холестерину може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, зокрема до серцево-судинних захворювань. Багатьом людям відомі звичайні фактори збільшення холестерину, такі як насичені жири та високий вміст холестерину в м'ясі. Однак існують інші, не такі очевидні продукти, які також можуть сприяти підвищенню рівня холестерину. У цій статті ми розглянемо кілька несподіваних харчових продуктів, які можуть мати вплив на ваш холестерин та поради, як уникнути цього ризику, інформує Ukr.Media.

Про що варто пам'ятати при складанні меню

Умовно усі продукти можна розділити на 3 макронутрієнти: білки, жири та вуглеводи. Кожен має кінцевий продукт розпаду, який також використовується організмом для вирішення різних завдань.

70% холестерину виробляється печінкою, і 30% надходить в організм із харчових продуктів, переважно з жирів та продуктів тваринного походження. Це дуже важливий для здоров'я елемент, але якщо його зміст підвищений, він заважає правильній роботі організму.

Молоко та молочні продукти

Натуральні молоко і молочні продукти мають досить високу жирність на 100 грамів — від 3,2 до 5,5%. При цьому використовуються вони нерідко у кількості 200-250 грамів. Звідси ми отримуємо надмірну кількість жиру, що надходить. Також ці продукти мають високий інсуліновий індекс, що у свою чергу також підвищує холестерин.

Коктейлі та Газовані Напої

Здається, що вони у випадку з холестерином не шкідливі, тому що не містять жирів, але виявляється можуть призвести до підвищення холестерину. Деякі дослідження вказують на зв'язок між високим споживанням цукрових напоїв та підвищеним ризиком серцевих захворювань. Зокрема, фруктоза, яка часто використовується в напоях, може збільшити рівень тригліцеридів та впливати на рівень холестерину.

Кокос та кокосове молоко

Попри те, що ці продукти часто вважаються здоровими і улюбленими у людей, які ведуть активний спосіб життя, вони також мають високу жирність. Вживати їх слід в обмеженій кількості, до 100 г/мл на день. Намагайтеся обмежити вживання до кількох разів на пару тижнів.

Креветки

Улюблені багатьма креветки не такі безпечні, як ми звикли думати. Холестерину в них справді багато — на 100 г продукту близько 150 мг. Якщо напередодні біохімічних аналізів крові з'їсти досить велику кількість креветок (від 500 г і більше), то можна побачити різке підвищення холестерину. Будьте дуже уважними і не захоплюйтеся цим продуктом.

Джерело

Exit mobile version