М’які яблучні пряники: тиждень не черствіють, повітряні і легкі

Дуже люблю печиво з фруктами. Восени обов'язково печу таке з яблуками. Готую відразу подвійну порцію, тиждень не черствіють! Печиво виходить повітряне і легке. У нього яскраво виражений смак яблук і аромат ванілі з корицею, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 370 г очищених яблук
  • 1 яйце
  • 0,5 ч. л. солі
  • 175 г цукру
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • 370 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 0,5 лимона
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 110 г + 1 ч. л. вершкового масла
  • 1 ч. л. ванільного цукру

Приготування:

  • Яблука вимити, очистити і порізати на невеликі шматочки. Збризнути їх соком лимона, посипати корицею і перемішати.
  • На розігрітій сковороді з чайною ложкою вершкового масла тушкувати яблука до м'якості, періодично помішуючи. Після цього перебити яблука в пюре.
  • До борошна додати розпушувач, перемішати до однорідності.
  • До яблучного пюре додати цукор, 110 грамів розтопленого вершкового масла, яйце, сіль і ванільний цукор. Перемішати до однорідності.

    До яблучної маси додати половину борошняної суміші. Перемішати силіконовою лопаткою, а потім додати другу половину борошна. Знову перемішати.

  • Тісто має вийти не дуже густим, воно буде липнути до рук. Сформуйте з тіста кульки розміром з великий волоський горіх. Викладайте заготовки печива на невеликій відстані одна від одної на деко, застелене пергаментним папером.
  • Якщо є бажання зверху печиво можна посипати цукром. Випікайте печиво в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин до готовності. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою.

    Ось і все, яблучне печиво готове. Смачного!

  • А щоб детальніше ознайомитися з рецептом яблучного печива, дивіться відео нижче:

    Джерело

    Exit mobile version