Маргарин чи вершкове масло: що найкраще підходить для випічки

Недосвідчені господині найчастіше суворо дотримуються рецепту, точно дотримуючись усіх рекомендацій та пропорцій. А от ті, хто готує не перший рік, можуть дозволити собі відступити від інструкцій. Знаємо, що багато хто замінює один інгредієнт іншим. Найчастіше ця заміна не впливає на якість страви, іноді навіть робить її кращою. Але якщо ви думаєте: маргарин чи вершкове масло, будьте обережнішими, інформує Ukr.Media.

Найчастіше досить дороге масло можна сміливо замінити бюджетним маргарином. Але іноді таке заміщення може негативно вплинути на вашу страву. У результаті залишаються зіпсовані продукти та витрачений час, а заповітного пирога так і немає. Розповідаємо, чи можна масло замінити маргарином.

Маргарин чи вершкове масло: що вибрати

Спочатку потрібно розібратися, чим відрізняється масло від маргарину. Масло роблять із молочних вершків. У той час як маргарин виробляють із рослинних жирів. Начебто різниця невелика: і там, і там жири. Але не у кожному окремому випадку.

Використовуєте масло для тіста, яке має піднятися і бути пористим та повітряним? Можете сміливо замінити його маргарином. Так у вашого тіста буде навіть більше шансів. Крім того, маргарин підходить і для листкової випічки.

Якщо ж ви готуєте пиріг або печиво на основі пісочного тіста, не варто замінювати масло на маргарин. Цей вид тіста відрізняється тим, що готують його з більшим відсотком жиру. Тут маргарин не підійде. Крім того, жирне вершкове масло потрібно використовувати і для кремів. Не поскупіться на цей продукт, адже від нього залежить смак усієї страви.

Отже, маргарин замість вершкового масла — чудова ідея для листкових виробів та тіста, що має піднятися. У випадку з пісочною випічкою та масляними кремами використовувати краще жирне вершкове масло. Беріть ці правила на замітку, щоб ваша випічка завжди була смачною та красивою!

Джерело

Exit mobile version