Кухонні лайфхаки: як добитися хрусткої скоринки на смаженій картоплі

У кожної господині існують свої секрети, як домогтися хрусткої скоринки на смаженій картоплі. Багато що залежить від сорту коренеплоду і сковорідки. Найкраще використовувати для смаження сорти з невеликою кількістю крохмалю і посуд з товстим дном, особливо хороший чавун. Але є три простих лайфхаки, які допоможуть посмажити практично будь-яку картоплю на будь-який сковорідці і отримати красиву золотисту скоринку, інформує Ukr.Media.

Вчасно посолити

Солити картоплю потрібно, тільки коли на ній почне утворюватися скоринка (це ж стосується і запікання в духовці). Якщо додати сіль занадто рано або запізнитися з цим — скоринка буде не такою вираженою.

Додати куркуму або карі

Краще робити це ближче до кінця смаження. Пряність добре підкреслює смак картоплі. А ще вона моментально забарвлює її в виражений золотистий відтінок, смажена скоринка відразу виглядає апетитніше. За відсутністю куркуми можна використовувати каррі — проте в цьому випадку смажена картопля придбає характерний смак.

Покласти трохи вершкового масла

Більшість господинь готує картоплю на рослинній олії. Але краще додати до неї невелику кількість вершкового масла. Це зробить смак смаженої картоплі більш насиченим і благородним і сприятиме появі красивої золотистої скоринки.

Ще для приготування смаженої картоплі з хрусткою скоринкою можна додати один інгредієнт — борошно. Дотримуючись рекомендацій, ви отримаєте ніжну картоплю з дуже приємним смаком.

Джерело