Існує певна категорія преміальних продуктів, які дозволити собі може не кожен, інформує Ukr.Media.
Особливо в тому разі, якщо йдеться про регулярне вживання.
Деякі пробують делікатеси лише кілька разів, а тоді пам'ятають про свої відчуття все життя. Цікаво буде дізнатися про те, що ряд неймовірно дорогих харчових продуктів колись вважався їжею для незаможних верств населення.
Які сьогоднішні делікатеси колись красувалися на столах бідних людей.
Чорна ікра
Багатьом важко повірити у той факт, що один із найдорожчих продуктів у світі колись вважався дешевою та нічим невидатною їжею.
Ікру вживали різні верстви населення, проте навіть найбідніші могли її собі дозволити.
Цікаво, що саме великі обсяги вживання призвели до того, що кількість риби суттєво скоротилася. Це багато в чому вплинуло на формування вартості.
Виноградні равлики
Поціновувачі французької кухні знають, що цей продукт є справжнісіньким делікатесом, який подають у дорогих ресторанах.
Цікаво буде дізнатися про те, що довгі роки для французьких бідняків равлики були безкоштовною "протеїновою добавкою" до мізерного раціону.
Устриці
У сучасній кулінарній традиції склався стійкий стереотип: устриці — це розкішна страва для багатих. Однак раніше устрицями харчувалися переважно незаможні люди, які жили в безпосередній близькості до моря.
На сьогоднішній момент устриць спіткала доля чорної ікри: через активне споживання популяція значно скоротилася.
Залиште відповідь