Які 3 помилки зіпсують смак олів’є: про що забувають господині

Для багатьох українців класичний французький салат олів'є став одним з головних атрибутів новорічного столу. При цьому зіпсувати рецепт знаменитого салату все ще дуже просто: багато господинь постійно допускають як мінімум три поширені помилки, інформує Ukr.Media.

Несмачна варена ковбаса

Найчастіше в олів'є додають звичайну варену ковбасу або шинку. Головне — на ній не економити. Якщо вона несмачна, це моментально зіпсує салат. Досвідчені кулінари вважають за краще класти або відварне м'ясо (підійде і курка), або яловичий язик, або запечене м'ясо — це буде набагато ближче до оригінального рецепта.

Велика кількість картоплі

Звичка готувати олів'є з надмірною кількістю картоплі також практично гарантує, що салат залишиться непопулярним на столі. Через картоплю страва виходить надмірно крохмалистою і в'язкою. На 12 порцій салату досить взяти всього чотири великі (приблизно по 100 г кожна) картоплини.

Жорсткий консервований зелений горошок

Зелений горошок довгий час поставлявся на полиці магазинів в основному консервованим. Звідси і звичай додавати в олів'є саме його. Але часто такий горошок жорсткий. Та й смак у нього буває не найкращий. Набагато смачніше буде взяти заморожений, дати йому спочатку відтанути і вже після додати в салат.

Джерело