Дієтологи пояснили чи шкідливі для здоров’я вершки для кави

Багато американців починають свій день з чашки кави. І наукові дослідження підтверджують користь цього напою для здоров'я. Але чи зміниться щось, якщо до кави додати вершки?

Багато кавових вершків містять велику кількість інгредієнтів. У тому числі цукор, воду, рослинну олію, ароматизатори, стабілізатори. Самих вершків або молока додають в цей продукт зовсім небагато. А кремоподібний смак виходить в основному у вершків завдяки маслу, інформує Ukr.Media.

За словами дієтологів, в одній порції вершків (одній столовій ложці) — зазвичай приблизно 4 грами цукру і 1,5 грама насичених жирів. Але при цьому все ж вершки можуть вважатися непоганою альтернативою багатьом кавовим напоям, що містять більше норми цукру і насичених жирів.

Якщо ви в основному готуєте каву вдома, то крапля вершків ніяк не позначиться на здоровій дієті. Тому відмовлятися від них не варто.

Також фахівці додали, що вершки навіть можуть бути корисні для організму. Вся річ у тім, що вони містять корисний жир і можуть уповільнити всмоктування кофеїну. Це дає можливість отримати більш збалансовану енергію.

Джерело