Як прискорити процес розморожування риби, зберігши її всі корисні властивості

Розморожування риби на відкритому повітрі може зайняти досить багато часу, інформує Ukr.Media.

Розповідаємо, як прискорити розморожування риби, зберігши її корисні властивості.

Як швидко розморозити рибу

Для початку рибу потрібно покласти в поліетиленовий пакет. Він повинен бути такого розміру, щоб риба помістилася повністю.

Потім випускаємо з пакета з рибою повітря, зав'язуємо і кладемо в миску відповідного розміру.

Миску потрібно поставити в раковину і потримати під струменем холодної води деякий час, приблизно 15-20 хвилин.

Вода повинна бути саме холодна. Щоб пакет з рибою не спливав, притисніть його яким-небудь предметом.

Якщо риби мало, 15-20 хвилин має бути достатньо для повного розморожування.

Якщо ж риба велика, потрібно спочатку потримати її під сильним напором води, а потім залишити під слабким струменем на необхідний час. В цьому випадку процес розморожування займе до години.

Є й інший варіант: можна просто потримати пакет з рибою в мисці з холодною водою, змінюючи воду кожні 10 хвилин.

Джерело