Як харчування впливає на появу головного болю і мігрені

Фахівці вважають, що близько 20% всіх головних болів виникають через вживання деяких продуктів. Тому, якщо у вас з'являється без причини головний біль, то зверніть увагу на те, що ви їсте, інформує Ukr.Media.

Головні болі можуть викликатися найрізноманітнішими причинами:

  • Вживання кофеїну, що підвищує тиск крові в кровоносних судинах. Кофеїну багато міститься в каві, чаї та енергетичних напоях.
  • Недостатня кількість рідини в раціоні і надмірне споживання солі.
  • Індивідуальна непереносимість компонентів деяких продуктів. Наприклад, горіхів, оцту, томатів і т.д. Вживання яких може спровокувати виникнення головного болю.
  • Аспартам, що міститься в складі солодких газованих напоїв (фанти, кока-коли і т.д.), швидких сніданках і жуйках.
  • Сульфіти, які додають в готову продукцію для припинення росту мікробів. Вони можуть перебувати у вині, сухофруктах, пиві, мармеладі, переробленому м'ясі, морепродуктах. Також сульфіти накопичуються в організмі при частому вживанні таких продуктів.
  • Біогенні аміни, які знаходяться в дріжджах і продукції з них, сирі, рибі (маринованій), пиві, шоколаді, вині і т.д. Тому, якщо до вина ви з'їсте сир і шоколад, то головний біль вам забезпечений.

Джерело

Exit mobile version