Як довго можна зберігати заморожені продукти, розповіли експерти

Зберігати продукти у замороженому вигляді, безумовно, дуже зручно. Однак у всього є свій термін придатності, про який у жодному разі не потрібно забувати, інформує Ukr.Media.

М'ясо і риба

Експерти розповіли, що м'ясо та рибу зберігати у морозилці можна не більше трьох місяців. Якщо зберігати довше, продукт розпадається на волокна. Також рекомендується перед заморожуванням рибу обов'язково очистити від нутрощів, інакше шлункові ферменти зіпсують продукт. Але загалом заморожувати рибу після покупки фахівці не радять. Вся риба і так має проходити первинне заморожування через небезпеку гельмінтів.

М'ясо спочатку краще помити, розрізати на порційні шматки, обернути в харчову плівку для зменшення доступу кисню.

Ягоди та овочі

Відомий лікар і телеведучий Євген Комаровський вважає заморожування найкращим способом зберігання продуктів. Він розповів, що зберігати продукти треба за температури не нижче 18 градусів. Заморожувати — порціями, щоб не довелося повторно розморожувати та заморожувати продукт.

В ідеалі морозильна камера має бути щільно заповнена. Для ущільнення можна використовувати охолоджувальні елементи. Упаковка чи ємності мають бути спеціальними, призначеними саме для заморожування. Не забувайте підписувати, якого числа ви поклали продукт у морозилку.

Щоб нарізані овочі прожили довго, перед заморожуванням треба їх потримати над парою і лише після цього скласти в упаковку і прибрати морозильник.

Чітких правил зберігання ягід немає. Все залежить від розміру, вихідного стану плодів. Чим крупніші ягоди, тим коротший термін зберігання.

Готова їжа та грудне молоко

При заморожуванні хліба, рису, макаронів змінюється структура вуглеводів. Вони гірше всмоктуються у організм. Це корисно тим, хто худне. Фахівці порадили готувати їжу на тиждень наперед і заморозити. Потім розморожувати і їсти. Це сприятиме схудненню.

У замороженому вигляді можна зберігати грудне молоко. Від 3 до 6 місяців — при температурі — 18 градусів. Нижче за -20 градусів молоко можна зберігати до року без втрати користі. Якщо немає -18 градусів — два тижні максимум.

Джерело

Exit mobile version