Експерти розповіли, як впливає білий наліт на шоколаді на здоров’я людини

Білий наліт на шоколаді або цукерках є не свідченням злежаності продукту, а навпаки, ознакою його якості, розповіли фахівці. Вони назвали "посивіння" шоколаду безпечним явищем, інформує Ukr.Media.

Такий наліт у харчовій промисловості заведено називати посивінням. По суті, це жир, який виходить із жирової фази виробу. Наприклад, у плитці шоколаду посивіння утворюється через перекристалізацію масла какао, розповіли експерти.

За їх словами, причиною "посивіння" шоколаду найчастіше стає недотримання умов його зберігання. Наприклад, якщо на складі виробника він зберігався відповідно до норм, а при перевезенні опинився в теплішому або холоднішому середовищі, після чого опинився на прилавку магазину, то через "температурні гойдалки" відбувається активізація жирової фази.

Фахівці додали, що "сивіє" саме шоколад, виготовлений з маслом какао, яке і слугує індикатором якості продукту. У сурогатах використовується просто какао, тому вони зберігають свій колір незалежно від перепадів температури.

Оптимальними умовами для зберігання шоколаду — температура від 15 до 22 градусів і вологість не вище 65%. Шоколад тане на сонці, в місцях біля батарей та інших джерел тепла. Через те, що шоколад любить вбирати сторонні запахи, після відкриття упаковки його краще зберігати в герметичному контейнері.

Джерело

Exit mobile version