Чому під час смаження олія бризкає і стріляє на всі боки

Якщо в процесі приготування їжі олія починає "стріляти", то це створює масу незручностей. Однак хороша олія при правильній методиці приготування бризкати на всі боки не повинна, інформує Ukr.Media.

Які помилки могли бути допущені?

Використання дешевого і неякісного продукту

Для того, щоб забезпечувати належний рівень прожарювання олія повинна бути якісною. Однак в дешевому продукті можуть бути сторонні домішки. Тому для приготування їжі варто використовувати перевірений продукт.

Температура посуду

Багато хто звик мити сковорідку безпосередньо перед приготуванням. Через це на посуді залишаються сліди вологи. Тому сковорідку потрібно спочатку висушити і тільки потім приступати до готування.

Продукти

Не всі господині використовують паперові рушники для обробки продуктів перед смаженням, що є упущенням. Якщо на овочах, птиці або м'ясі буде вода, то олія стане бризкати. Якщо ж позбутися від цих трьох помилок, то олія буде "поводитися" добре.

Джерело

Exit mobile version