Чому господині починають у першу чергу обсмажувати моркву, а не цибулю

Деякі досі впевнені, що починати потрібно саме з моркви, інформує Ukr.Media.

Розповідаємо, як правильно.

Що смажити першим?

Послідовність приготування засмажки на спільній сковороді завжди одна.

Спочатку потрібно смажити цибулю, а потім додавати моркву. Інших варіантів немає.

Не має значення і страва, для якої готується засмажка — суп, риба, м'ясні страви чи підлива.

Господині, які смажать у першу чергу моркву, вважають, що морква тверда, тому потрібно більше часу на її приготування.

Але це неправильно.

Річ у тому, що морква під час обробки виділяє сік, через який цибуля не смажиться, а тушкується і перетворюється на напіврідку субстанцію.

Саме тому першою обсмажують цибулю, і після того як вона стає золотистого кольору, додають моркву.

Не має значення черговість тільки в тому випадку, якщо морква і цибуля обсмажується на різних сковорідках.

Окремо потрібно обсмажувати цибулю, якщо плануєте приготувати м'ясо.

Цибуля пустить сік, що не дозволить нормально обсмажити овоч до потрібного стану.

Джерело

Exit mobile version