Чому деякі горіхи краще купувати в шкаралупі

Горіхи вважаються необхідним елементом харчування для кожної людини. Одна жменя цих смачних продуктів природи обов'язкові для нашого організму. На сьогодні абсолютно не складе ніяких труднощів знайти на прилавках магазину будь-який вид горіхів:

  • волоський;
  • арахіс;
  • кеш'ю;
  • фундук;
  • фісташки;
  • мигдаль;
  • мускатний.

Правда, придбати їх можна найчастіше в уже очищеному вигляді, що трохи ускладнює можливість отримати якомога більше користі від кожного з перерахованих вище горіхів. Річ у тім, що шкаралупа має не менш важливе значення в цінності продукту. Всі маркети і виробники намагаються зробити товар набагато наочнішим, що і призводить до того, що покупцеві легше і краще наштовхнутися на гору очищених горіхів в красивих упаковках. Не треба витрачати час на те, щоб звільнити горіх з шкаралупи. До того ж всі вони вже заздалегідь оброблені, обсмажені, підсолені або зацукровані, інформує Ukr.Media.

Але, ось що стосується не очищених горіхів, то вони не так кидаються в очі, так як їх скромно складають в непривабливі мішки або пакети, що не відразу помітно. Як би там не було, але всі горіхи в шкаралупі зберігають свої корисні властивості краще і довше, ніж у вже очищеному вигляді. Крім цього, невідомо через які обробки міг проходити продукт перш, ніж з'явитися на прилавках магазину.

Найголовніша користь горіхів також полягає в їх шкірці, яка знаходиться практично на кожній поверхні горіха, наприклад, у арахісу це червоно-коричнева тонка планочка, яка легко знімається варто тільки доторкнутися. Вся частка всіх антиоксидантів і ряд мінералів криються саме в ній, що робить її безцінною. Але проблема в тому, що при покупці пакетика з очищеними горіхами ви вже не побачите дану шкірку, яка була попередньо очищена перед продажем. Так, ви втрачаєте помітну частку корисних властивостей, так необхідних нашому організму.

Щоб придбати дійсно якісний продукт, нижче буде перераховано кілька порад про те, як саме потрібно вибирати горіхи:

  • Горіхи повинні бути не очищеними.
  • Перед тим, як їх купити потрясіть мішечок, якщо почуєте деренчання і стукіт, то це означає, що горіхи лежать досить давно, що призводить до їх псування і висихання.
  • Шкаралупа у всіх горіхах повинна бути не пошкоджена, так як це сприяє окисленню насичених жирів, що згодом призводить до псування продукту, який після не має ніяких корисних властивостей.
  • Колір горіха повинен бути однорідним.
  • У жодному разі не купуйте горіхи з плямами і явними слідами від цвілі.
  • І ще дещо, практично всі горіхи достигають восени, так що варто розуміти, що в сезон літо-зима не вдасться наштовхнутися на дійсно свіжий продукт.

    Джерело