У перекладі з латинської biscoctus означає "запечений двічі". Річ у тім, що печиво випікають у вигляді невеликих батонів, потім нарізають батони на маленькі шматочки і знову запікають, щоб зробити печиво хрустким. Сьогодні ми розповімо, як приготувати печиво з яблуками в духовці по-італійськи, інформує Ukr.Media.
Оригінальний рецепт печива складається з борошна, яєць і цукру. Печиво з'явилося ще в ХІІІ столітті. Біскотті випікали для військових і брали з собою в тривалі походи, бо сухі коржі з мигдалем довго зберігалися. Філософ Пліній Старший говорив, що такі ласощі можуть бути їстівними навіть через кілька століть. До речі, більшість армійських пайків і зараз містить сухе печиво. Хрустке печиво зазвичай випікали без масла, але в Тоскані поширеним є рецепт кантуччіні — різновид італійського печива, приготованого з маслом.
Італійці додають в кантуччіні мигдаль, інші горіхи і сухофрукти. Також печиво випікають з джемом, фруктами, іноді подають з розтопленим шоколадом. Біскотті італійці їдять з десертним вином, американці п'ють чай або каву з біскотті, а іспанці вважають за краще насолодитися чаркою мускату з хрустким печивом.
Інгредієнти:
- 250 г борошна
- 60 г цукру
- 60 г вершкового масла
- 2 яблука
- 1 лимон
- 25 г абрикосового джему
- 1 ч. л. кориці
- 1 яйце
- щіпка солі
- 4 г розпушувача
Приготування:
Рада редакції
Єдиного правильного рецепта біскотті немає. Печиво з горіхами і сухофруктами до чаю можна готувати зі шматочками шоколаду, джемом або варенням, фруктовим пюре. Щоб приготувати класичні біскотті, треба спекти невеликі батони шириною не більше 10 см. після першого випікання батони розрізають на біскотті по діагоналі і допікають в печі.
Коли біскотті подають до напою, прийнято вмочати на кілька секунд сухарик в напій. Солодкі сухарі можуть також стати частиною інших десертів: пудингів або тортів. Не треба боятися експериментувати зі спеціями, додавайте в печиво корицю, кардамон, аніс або гвоздику. Печиво можна начиняти родзинками, в'яленими ягодами або фініками.
Залиште відповідь