Здорове харчування: в який період дня корисніше їсти сало

Сало — традиційна закуска, що асоціюється з обіднім або вечірнім прийманням їжі, інформує Ukr.Media.

Однак дієтологи стверджують, що сало найкраще їсти з ранку.

Чому сало краще їсти вранці

Вживання сала вранці запускає відтік жовчі, робить позитивний вплив на роботу жовчного міхура і шлунково-кишкового тракту в цілому.

Крім того, сало добре засвоюється, не перевантажує печінку, дає організму багато енергії.

Сало вранці рекомендується поєднувати з рослинними продуктами — некрохмалистими овочами, зеленню.

Наприклад, на сніданок можна з'їсти бутерброд з салом і зеленим салатом.

Потрібно розуміти, що сало принесе користь тільки в помірній кількості. Людям з атеросклерозом і зайвою вагою не можна їсти більше 10-30 грамів сала в день.

Віддавайте перевагу солоному салу, воно найкорисніше.

Джерело