Залишатиметься хрусткою протягом багатьох тижнів: як правильно зберігати капусту в холодильнику

Капуста — один із найпопулярніших овочів, який чудово підходить для приготування різноманітних страв. Однак, щоб вона залишалася свіжою та хрусткою протягом тривалого часу, важливо знати кілька простих правил її зберігання, інформує Ukr.Media.

Розрізана капуста зберігається набагато менше часу — всього тиждень.

Якщо ж ви вирішите нашаткувати качан перед тим, як відправити його на зберігання, будьте готові до того, що цей термін скоротиться до трьох днів.

Ось і висновок: відправляйте капусту на зберігання в цілому вигляді.

Щоб зберегти капусту хрусткою, потрібно правильно організувати її зберігання:

  • Обгортання в харчову плівку: качан потрібно повністю обгорнути у кілька шарів плівки, щоб запобігти випаровуванню вологи.
  • Папір: замість плівки можна використовувати харчовий папір, який дозволяє овочу "дихати".
  • Контейнер: ще один варіант — зберігати капусту у пластиковому контейнері, але не забувайте зробити отвори для циркуляції повітря.

Якщо ви вже розрізали качан, його слід зберігати правильно:

  • Накрийте зріз харчовою плівкою або вологим паперовим рушником.
  • Покладіть капусту у герметичний пакет або контейнер, щоб мінімізувати контакт із повітрям.

Холодильник не повинен бути занадто сухим. Щоб підтримати оптимальну вологість, можна:

  • Покласти качан у відділ для овочів, де умови найбільш сприятливі.
  • Додати вологий рушник у контейнер із капустою, якщо повітря в холодильнику надто сухе.

Щоб зберегти свіжість капусти, слід дотримуватися ще кількох простих правил.

По-перше, вибирайте тільки свіжі качани.

Їх можна впізнати за яскравим кольором, відсутністю плям і ознак в'янення, а також за приємним запахом.

Перед тим як брати капусту в руки, ретельно вимийте їх з милом під проточною водою, щоб запобігти потраплянню шкідливих мікроорганізмів на овоч.

А ось саму капусту мити не варто.

Через надлишок вологи може з'явитися пліснява. До того ж, надлишок вологи створює відповідні умови для розмноження бактерій.

Зберігайте капусту окремо від інших фруктів та овочів, які виділяють етилен. Він прискорює процес дозрівання і таким чином призводить до псування капусти.

До таких продуктів належать яблука, авокадо та банани.

Джерело

Exit mobile version