Перед тим, як приготувати свинячу або яловичу печінку, багато господинь її вимочують у молоці. Звісно, цей спосіб цілком має право на існування, тільки займає мінімум 2 години. Ну, а хтось взагалі таку процедуру не проводить і готує печінку одразу після купівлі, інформує Ukr.Media.
Однак вимочування — необхідний процес, оскільки допомагає усунути сторонні запахи, домішки, гіркоту, а також надати печінці соковитості. До того ж зазначимо, що процедура допоможе очистити продукт від шкідливих сполук, що проходять через нього. Пам'ятаємо, що печінка виступає в ролі фільтра всього організму.
Щоб вимочування спрацювало як треба, слід спочатку позбутися плівки, а також обов'язково порізати її шматочками. Можна це робити й цілком, але є ймовірність, що на це піде багато часу, а результат може бути не таким, якого ви очікували.
Отже, процедура вимочування дуже проста. Розчиняємо у воді сіль і цукор: на 1 л рідини припадає по одній столовій ложці сухих продуктів. Заливаємо свинячу або яловичу печінку отриманим розчином на 45 хвилин — цього буде достатньо. Після того, як час витримки добіжить кінця, відкидаємо шматочки печінки на друшляк, щоб уся рідина стекла. Тепер можна розпочинати приготування печінки.
Залиште відповідь