Усе можна виправити: що робити з гіркими огірками, щоб вони стали їстівними

Перше, що хочеться зробити, віднести ці огірки в компостну яму або викинути у відро для сміття, інформує Ukr.Media.

Але не поспішайте розлучатися з плодами, існують прості способи, як позбутися гіркоти на вже зірваних огірках.

Очистить плоди від шкірки — краще зрізайте товстіший шар, щоб у вас залишилася тільки м'якуш. Для салату нарізаний м'якуш огірка підійде чудово!

Якщо після зняття шкірки огірки все ще сильно гірчать, замочіть їх у теплій воді, додайте в неї столову ложку цукру і трави за смаком. Зачекайте пів години. Це приховає гіркуватість і додасть пряного аромату трав.

Розріжте огірок навпіл, посипте на м'якуш обох половинок сіль. Зачекайте пів хвилини, потім гарненько потріть дві частини огірка одна об одну, щоб утворилася пінка. Після цього промийте огірки — гіркота має зникнути.

Останній спосіб — найдовший. Потрібно замочити огірки в теплій воді на 10 годин. За цей час кукурбітацин зруйнується, і гіркота зникне.

Джерело

Exit mobile version