У якому разі не можна пити каву, що охолола: несподівана небезпека

Лікарі-дієтологи розповіли, чому кава, що охолола, з додаванням молока або вершків може бути шкідливою для здоров'я, інформує Ukr.Media.

За їх словами, у будь-якому напої за кімнатної температури починають розвиватися різні мікроорганізми. За пару годин із чорною кавою нічого не трапиться. А ось каву з молоком або вершками надовго на столі краще не залишати. Річ у тім, що волога є оптимальним середовищем для розвитку бактерій і мікроорганізмів.

Якщо ви додали молоко в каву, то ризик розмноження в ній мікроорганізмів у багато разів збільшується. Тож такий напій потрібно випити в найближчу годину, пояснили медики.

При цьому і чорну каву краще зберігати в холодильнику. Будь-які готові страви після приготування можна зберігати за кімнатної температури до двох годин. А ще краще, за словами фахівців, готувати рівно стільки напоїв та їжі, скільки потрібно. Тільки тоді від них буде максимальна користь.

У вчорашньої кави такого аромату і смаку не буде, вона досить бідна і не матиме такого пробуджуючого ефекту.

Джерело

Exit mobile version