У чому користь авокадо, навіщо його заморожувати і як це правильно робити

Ви все ще не заморожуєте авокадо? Пора це виправити. Ми ділимося з вами простим лайфхаком, який докорінно змінить ваше кулінарне життя, інформує Ukr.Media.

Авокадо — це плід рослини персея, який багатий на поживні речовини і має багато корисних властивостей для здоров'я. Цей продукт містить багато вітамінів і мінералів, включаючи калій, вітамін К, вітамін С, вітамін В6, є хорошим джерелом здорових жирів, може допомогти знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань і надає позитивний ефект на стан шкіри.

Корисні властивості цього продукту зрозумілі, як і те, чому він користується такою великою популярністю. Але ось навіщо заморожують авокадо? Розповідаємо далі.

Навіщо заморожувати авокадо?

Заморожування авокадо може бути корисним, якщо ви хочете зберегти його на тривалий термін або використовувати для приготування більш терпкої страви. Наприклад, якщо у вас залишилася половинка цього плоду, то незабаром вона потемніє і зіпсується, а заморозка врятує цю проблему.

Коли авокадо заморожується, його м'якуш стає твердішим і менш соковитим, тому заморожене авокадо може не підійти для приготування салатів або гуакамоле. Однак його відмінно використовувати для приготування соусів, кремів і смузі.

Як правильно заморозити авокадо?

Щоб заморозити авокадо, необхідно спочатку його очистити і нарізати на шматочки. Потім помістити шматочки авокадо в пластиковий пакет або контейнер, переконавшись, що вони рівномірно розподілені і не притиснуті один до одного. Ви можете додати до них трохи лимонного соку, щоб уникнути потемніння м'якоті. А потім помістіть пакет або контейнер у морозильну камеру.

Заморожене авокадо зберігає свої поживні властивості та смак, але його текстура змінюється.

Джерело

Exit mobile version