Гилуни — це вареники з м'ясом. Саме такий вид вареників, з начинкою з м'яса. А тісто для них не обов'язково на кефірі. Хтось замішує його заварним способом, на яйцях і окропі; хтось традиційно-прісне, на воді, з додаванням яєць (на 200 г борошна, півсклянки води, яйце, трохи солі); а хтось готує ці вареники на кефірі, інформує Ukr.Media.
Втім, цілком резонно стверджувати, що вареники на кислому молоці більш традиційні, ніж на кефірі. Борошно, кисле молоко, сіль за смаком — тісто ніжне, пухнасте.
Але ми сьогодні поговоримо про те, як готувати вареники на кефірі, саме гилуни. А гилуни готують з начинкою з м'яса. Його попередньо відварюють.
Інгредієнти:
- 600 г м'яса (яловичина і свинина)
- лук, коріння за смаком
- 250 мл кефіру
- 0,5 кг борошна
- 0,5 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. соди
- 0,5 ч. л. цукру
- 0,5 ст. л. рослинної олії
- цибулина для начинки
- сало для шкварок (за смаком)
- сметана для подачі
Як приготувати вареники на кефірі
У холодну пору таке блюдо саме те. А влітку зможете готувати вареники на кефірі з начинкою з полуниці, вишні, черешні, слив, чорниці…
Залиште відповідь