Виявляється, з хліба можна приготувати незвичайні і смачні супи

Хліб — продукт, без якого ніхто не може обійтися. Він є в кожному будинку, на кожній кухні, інформує Ukr.Media.

Люди вживають його з першими стравами, нерідко закушують ним салати. Також хліб смажать на сковороді, роблять з нього грінки. Багатьом здається, що лише так його і можна вживати, що іншого застосування в кулінарії йому немає.

Хліб можна не вживати з супами, а додавати його в них. Рецептів таких перших страв існує кілька.

Суп часниковий з хлібом

У часничниці необхідно розім'яти кілька зубчиків часнику, злегка обсмажити його на олії. Далі все це потрібно залити бульйоном, прокип'ятити.

У тарілки потрібно покласти по дві скибочки обсмаженого в смальці хліба. Брати можна житній або бородинський. У тарілки необхідно налити часниковий суп, який закипів. Далі все приправляється чорним перцем, солиться, додається зелень.

Якщо є бажання, то при приготуванні супу можна використовувати і бульйонні кубики.

Суп з хлібних кірок

Скоринки хліба слід нарізати невеликими шматочками, зелень і цибулю необхідно подрібнити. Всі ці інгредієнти обсмажуються на рослинній олії, після чого заливаються водою, соляться, перчаться.

Далі отриману масу потрібно довести до кипіння. У тарілки потрібно покласти відварені яйця, попередньо нарізані кубиками, зелень. Після цього наливається суп з каструлі.

Цибульний суп з хлібом

Бульйон необхідно приготувати з бульйонного кубика. У вершковому маслі або в рослинній олії необхідно спасерувати цибулю, попередньо подрібнену, білий черствий хліб, нарізаний на невеликі кубики.

Бажано, щоб він був черствий, але не доведений до стану сухарів. Продукти слід перекласти в каструлю з бульйоном, після чого відправити на вогонь, довести до кипіння. Варити його не потрібно: як тільки рідина закипить, вогонь потрібно відразу вимикати.

Подавати суп потрібно в гарячому вигляді. Попередньо в кожну тарілку слід додати шматочок часникової олії. Це дозволить надати страві пікантний смак.

Всі ці супи дуже смачні і незвичайні. Ними можна порадувати навіть найдосвідченіших і вимогливих гостей.

Джерело