Рецепт успіху в будь-якій області — це хороші ідеї, важка робота, дисципліна, уява, наполегливість. Але вчений Дашун Ван і його колеги впевнені, є ще один показник успіху — це провал, інформує gazetapo.lviv.ua.
Намагаючись створити математичну модель, яка може надійно передбачити успіх або провал справи, дослідники проаналізували венчурні стартап-інвестиції за 46 років. Ось їх висновок:
"Кожна перемога починається з поразки. Але не кожна невдача веде до успіху".
Люди, які в кінцевому підсумку досягли успіху, і люди, які в кінцевому підсумку зазнали невдачі, в основному намагалися досягти своїх цілей однакову кількість разів.
Але спроба працює, тільки якщо ви вчитеся на своїх попередніх помилках.
"Ви повинні з'ясувати, що спрацювало, а що ні, а потім зосередитися на тому, що потрібно поліпшити. Люди, які зазнали невдачу, не обов'язково працювали менше. Вони могли б насправді працювати більше, просто вони зробили більше непотрібних змін".
Одним з таких ключових показників є час між послідовними невдалими спробами, яке повинні неухильно скорочуватися.
Іншими словами, чим швидше ви зазнаєте невдачу, тим вище ваші шанси на успіх. А чим більше часу між спробами — тим більша ймовірність того, що ви знову зазнаєте невдачу.
За словами Альберта-Ласло Барабасі, директора Центру комплексних мережевих досліджень в північно-східному університеті, модель Вана є багатонадійним інструментом.
"Робота Вана істотно переосмислює наше розуміння успіху, показуючи ключову роль, яку відіграє в ньому невдача, і, нарешті, пропонує методологічну і концептуальну основу для того, щоб ставити невдачу в канон успіху».
Залиште відповідь