В чому полягають корисні особливості харчової добавки Л-карнітину

Постійні відвідувачі тренажерних залів, які небезуспішно намагаються отримати ідеальну фігуру, знають про відмінні властивості харчової добавки Л карнітин, яка користується заслуженою репутацією жироспалювача та найкращого ергогенного засобу для молодих людей, що займаються спортом. Також Л-картинін є вітаміноподібною речовиною (інколи її називають вітамін В11), тому є необхідною для підтримання належного стану здоров’я та профілактичним засобом від різних захворювань. Завдяки позитивному впливу на біохімічні процеси, що відбуваються в організмі дану харчову добавку лікарі рекомендують пацієнтам, що відновлюються після перенесених травм чи захворювань.

Як вживання L-карнітину впливає на спортсменів та звичайних людей

Регулярне вживання харчової добавки Л-карнітину допомагає відвідувачам тренажерних залів пришвидшити ріст м’язової маси, сприяє зниженню метаболічного стресу та катаболізму м’язів після посилених тренувань. Завдяки Л-карнітину бодібілдери успішно корегують масу свого тіла, в тому числі завдяки сушінню шкіри без необхідності депонування жиру. Вказана харчова добавка підвищує працездатність спортсменів та поліпшує процес їхньої адаптації до великих навантажень під час тренувань.

Також вживання Л-карнітину є корисним для пересічних громадян, адже він:

  • допомагає в терапії на ранній та пізній стадії токсикозу, дозволяє контролювати масу тіла вагітних жінок та сприяє повноцінному внутріутробному розвитку малюка;
  • забезпечує скорочення термінів та кількості випадків захворювання дітей, допомагає їм подолати симптоми дефіциту уваги та уникнути шкірних алергічних проявів;
  • підтримує діяльність центральної нервової системи та мозкових клітин під час великих навантажень у дітей, що відбуваються під час здачі екзаменів.

Вживання вказаної харчової добавки сприяє якісному та швидкому відновленню організму після перенесення інфекційних захворювань та ГРВІ, допомагає схуднути при надлишковій вазі та дозволяє контролювати вагу тіла з настанням клімаксу.

Різновиди карнітину та рекомендації щодо його вживання

На сьогодні карнітин випускають у формі капсул, таблеток, порошку, у рідкому стані та в шотах. Спортивні нутриціологи рекомендують приймати харчову добавку курсами, що тривають 2-3 місяці, що дозволить підвищити загальну витривалість організму та поступово збільшувати параметри фізичних (силових) навантажень.

Вживання карнітину сприяє покращенню постачання крові до м’язової тканини та водночас дозволяє більш економно витрачати м’язовий глікотен, прискорює процеси фізичного та психічного відновлення після важких тренувань чи після тривалих спортивних змагань.

Exit mobile version