«Тримаю пакет картоплі в морозилці й іншим раджу»: Показую рецепт, про який мало хто знає

Багато хто не знає, що картоплю можна приготувати таким способом, а спосіб дуже простий. У складі всього три інгредієнти: сіль, соняшникова олія та, власне, сама картопля. Без жодних сюрпризів та підводних каменів, інформує Ukr.Media.

На перший погляд може здатися, що рецепт дещо заморочений, але насправді все дуже просто.

А ще це справжній порятунок у випадку, якщо ви, наприклад, від'їжджаєте у відпустку, а вдома залишається картопля. Зробите таку заготівлю (витративши активних 10 хвилин), а після повернення зможете швидко приготувати смачний обід чи вечерю.

Загалом, рекомендуємо.

Починаємо приготування

Ставимо на вогонь каструлю з підсоленою водою, а тим часом вибираємо картоплю приблизно одного розміру, бажано не дуже велику. Миємо, чистимо.

Як тільки вода закипить, кладемо в каструлю картоплю і варимо її на сильному вогні 5-7 хвилин з моменту повторного закипання води.

Після закінчення вказаного часу зливаємо воду з каструлі і даємо картоплі повністю охолонути.

Тепер складаємо охолоджену та обсушену картоплю в щільний пакет в один ряд і прибираємо в морозильну камеру на одну годину.

Відразу ж уточнимо: Готова картопля не буде солодкою, тому що це не сира, а бланшована картопля і вона чудово зберігається в морозилці і більш тривалий час.

Після закінчення вказаного часу виймаємо картоплю з морозилки, наливаємо в тарілку рослинну олію і по черзі "купаємо" в неї кожну картопельку.

Запікаємо картоплю на пергаменті протягом 40-50 хвилин при температурі 190°C у добре розігрітій духовці. Точний час приготування залежить від характеристик вашої духовки.

Картопля виходить м'яка, пропарена, як пюре! У поєднанні з золотистою хрусткою скоринкою!

Смачного!

Джерело

Exit mobile version