Сушити курку феном: корисні хитрощі досвідчених кулінарів

Вік живи, вік вчися. Начебто про кулінарію відомо вже все, що можливо. Але ні, досвідчені кулінари і сьогодні придумують різні хитрощі і прийоми в приготуванні страв. Деякими з них вони поділилися в нашій статті, інформує Ukr.Media.

Спеції в мікрохвильовій печі

Невірне зберігання спецій можуть зіпсувати їх смак і аромат. Але з'ясувалося, що не обов'язково відправляти їх в утиль. Такі приправи необхідно помістити в мікрохвильовку на 30 секунд. Цей прийом допоможе відновити аромат спецій. Варто зазначити, що різні спеції необхідно розігрівати окремо, інакше запахи перемішаються.

Правильно відбиваємо м'ясо

Багато господинь схильні використовувати інвентар з натуральних матеріалів. Одним з таких є дерев'яна обробна дошка. Але проблема в тому, що після нарізки або відбиття на ній м'яса, залишаються сліди і запах. Цього можна уникнути просто змочивши дошку перед використанням. Волога поверхня не буде вбирати в себе сік м'яса.

Яблуко в супі

Нерідко буває так, що ми можемо пересолити суп. Можна звичайно розбавити його водою, але від цього втрачається його насиченість. Набагато краще опустити в суп половинку яблука і поварити 7-10 хвилин. За цей час яблуко вбере в себе зайву сіль, тим самим збереже суп і вашу репутацію господині.

Сушимо курку феном

Ви напевно помічали, що якщо запікати курку цілком, її шкіра не завжди перетворюється в хрустку скоринку. З'ясувалося, що це залежить від кількості вологи на шкірі курки. Щоб отримати 100-відсоткову хрустку скоринку, підсушіть шкіру курки феном перед її приготуванням. Звучить як маячня, але це реально працює.

Пиріжки на мінералці

Кожна поважаюча себе господиня, як і досвідчений кулінар, бажає, щоб її випічка була пишною, і не втрачала свої якості на наступний день. Цього можна легко досягти, додавши в тісто трохи мінеральної газованої води.

Джерело