Червоне м'ясо обов'язково має бути присутнім у раціоні, вибір таких продуктів великий — свинина, яловичина, баранина, гусятина, курячі стегна та гомілки, інформує Ukr.Media.
Найпопулярнішими є саме свинина та яловичина, але від першої часто відмовляються на користь останньої, вважаючи, що вона корисніша. Але це не завжди так, зазначили дієтологи.
Фахівці розповіли, у яких випадках свинина буде кориснішою за яловичину. По-перше, з усіх видів тваринних жирів найкраще організмом засвоюється саме свинячий. Відтак, при вживанні такого м'яса знижується навантаження на травну систему, зменшується ризик розвитку патології кишківника.
По-друге, у свинині більше вітаміну В3, ніж у яловичині. Цей елемент приводить у норму роботу ЦНС. Це м'ясо корисне і для щитоподібної залози, адже в ньому багато селену, який сприяє виробленню гормонів і зберігає здоров'я шкіри.
Ще одна перевага свинячого м'яса — низька вартість і невелика енергетична цінність. Мова про пісну свинячу вирізку. Однак на день рекомендується вживати не більше 250 г такого продукту, краще поєднувати його з овочами.
Залиште відповідь