Прості інгредієнти, а також легке приготування коржів на сковороді — головні плюси. Тортик виходить смачним, м'яким, просоченим та ароматним, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
- Борошно — 220 гр.;
- Яйце — 2 шт.;
- Сіль — 0,5 ч. л.;
- Олія вершкове — 130 гр.;
- Мед — 100 гр.;
- Сода — 1 ч. л.;
- Варене згущене молоко — 150 гр.;
- Сметана 20% — 200 гр.
Приготування:
У каструлю розбийте яйця, влийте мед, вершкове масло, сіль. На вогні поєднайте всі інгредієнти, після чого всипте соду, перемішайте. Суміш почне пінитися, світлішати і збільшуватися в розмірах. Зніміть із вогню.
Додайте борошно, замісіть м'яке тісто. Готове тісто дуже м'яке, трохи липке, запашне.
Розділіть його на 8 частин, кожну з яких розкачайте у тонкий корж. На середньому вогні обсмажте коржі на сухій сковороді з обох боків.
Для крему просто змішайте сметану з вареним згущеним молоком.
Зберіть тортик: промажте кремом коржі. Відправте в холодильник на пару годин для просочення.
При подачі десерт можна прикрасити розтопленим шоколадом.
Також можна відразу розрізати тортик на порційні тістечка. Він схожий на медовик, але готується швидше та простіше.
Смачного!
Залиште відповідь