Смачні пиріжки з картоплею — хрусткі зовні, повітряні всередині

Пам'ятаєте ті самі пиріжки в їдальнях: трохи довгі, хрусткі зовні, повітряні і м'які всередині? Такі ж можна приготувати і вдома — вийде навіть смачніше!

Інгредієнти:

  • відвар картоплі (теплий) — 400 мл;
  • сіль за смаком;
  • яйце — 1 шт.;
  • дріжджі свіжі — 10 гр. (або 5 гр. сухий);
  • олія рослинна — 50 мл (+на обсмажку пиріжків);
  • борошно — 600 гр.;
  • картопля — 800 гр.;
  • сіль і перець за смаком;
  • цибуля ріпчаста (обсмажена) — 1 шт.

Приготування:

Відваріть картоплю. Відвар злийте, дочекайтеся, поки трохи охолоне, потім використовуйте в тісто, інформує Ukr.Media.

Замісити м'яке тісто на теплому відварі картоплі, свіжих (або сухих) дріжджах, солі, 50 мл рослинної олії, 1 яйці і просіяного борошна. Накрийте плівкою, укрийте рушником, залиште в теплому місці на 1,5-2 години.

Відварену раніше картоплю потовчіть. Змішайте з обсмаженою цибулею. Додайте сіль і перець за смаком.

Змастіть маслом робочу поверхню і руки. Перекладіть рідкувате, "живе" тісто на стіл. У жодному разі не додавайте борошна! Воно таким і повинно бути. Розділіть на 9-10 частин.

Кожну частину тіста пальцями розтягніть в коржик. Покладіть начинку, защипніть краї.

Злегка розтягніть пиріжок, щоб він був витягнутим.

Обсмажте у великій кількості рослинної олії з обох сторін.

Ті самі хрусткі і повітряні пиріжки готові. Смачного!

Джерело