До відварної картоплі більше не подають оселедець шматочками, тепер її місце зайняв цей салат з сирої моркви з оселедцем, інформує Ukr.Media.
Як приготувати "Голландський" салат з морквою.
Інгредієнти
- 200 г філе оселедця
- 2 моркви
- 1 цибулина
- 100 г консервованого горошку
- зелена цибуля, сіль, перець, паприка, сухий часник за смаком
- рослинна олія
Приготування
1. Очистити і дуже дрібно порізати цибулю та перекладіть в ємність. До цибулі влити трохи води, щоб вона злегка була покрита нею. Туди ж влити 2 чайні ложки оцту і додати 2 чайні ложки цукру, перемішати і залиш маринуватися.
2. Вимити моркву, очистити і потри на тертці для моркви по-корейськи або просто на крупній тертці. Викладіть моркву на тарілку. Зверху присоли її і покладіть улюблені спеції (паприку і мускатний горіх, можна використовувати спеції для морквини по-корейськи).
3. Можна брати будь-яку рибу, але з малосольний оселедець буде найсмачнішим. Наріжте його тонкими смужками, як на салат. Викладіть оселедець в миску.
4. До оселедця додайте консервований горошок, моркву і цибулю. З цибулі потрібно заздалегідь злити рідину і злегка пром'яти.
5. Заправте салатик рослинною олією і злегка присоли. Перемішавши, дайте салату злегка настоятися.
6. Перед подачею присипте салат подрібненою зеленою цибулею. Замість цибулі можна взяти кріп, а ось петрушка не підійде.
Подробиці приготування дивіться в короткому відео:
Смачного!
Залиште відповідь