Щоб хрустіла і не гірчила: чи потрібно мити капусту перед закваскою

Квашення капусти — процес, що вимагає дотримання певних правил. Тільки в цьому випадку капуста вдасться на славу, інформує Ukr.Media.

Для квашення вибирають капусту пізніх сортів, щоб качани були щільні, великі, без зеленого листя.

У білих листках найбільший відсоток вмісту цукру, який необхідний для бродіння.

Для закваски не вибирають ранні сорти. Така капуста пухка, м'яка і зелена, не багата на цукор, що гірше для заквашування.

Щоб не помилитися з сортом капусти і визначити її придатність, потрібно розрізати качан і спробувати листя на смак. Якщо воно біле на зрізі, хрустке і солодке на смак, то таку капусту можна використовувати для квашення.

Чи потрібно мити капусту

Перед шинкуванням мити капусту не потрібно. Необхідно зрізати пошкоджене листя і видалити «некондицію».

Вилок потім розрізають на кілька частин і можна шинкувати. На кожен кілограм — 20-30 г солі. І краще використовувати не йодовану, інакше капуста буде м'якою.

Джерело

Exit mobile version