Що зробити, щоб ліниві вареники не розвалювалися під час варіння і добре тримали форму

Ліниві вареники мають явну перевагу перед класичним варіантом страви. Йдеться про швидкість приготування, інформує Ukr.Media.

Не потрібно нічого ліпити і немає потреби возитися з викладанням начинки.

Досить змішати сир, сирі яйця та борошно. У результаті вийде тісто, яке слід просто нарізати шматочками і відправити в такому вигляді в каструлю з окропом.

Однак без труднощів все одно не обходиться: ліниві вареники не завжди тримають форму при знаходженні в вируючій рідині.

Іноді страва розвалюється, перетворюючись на негарну масу.

Втім, є найпростіший кулінарний трюк, що дозволяє зберегти форму вареників: страва виглядатиме ідеально рівною.

Суть кулінарного лайфхаку

Секретом цілісності лінивих вареників є їх попереднє заморожування.

Якщо в каструлі з вируючою водою виявляться шматочки сирно-борошної маси, які ще недавно перебували в морозильній камері, то жодних проблем не буде.

Саме тому є сенс підготувати відразу велику кількість сирих лінивих вареників і покласти їх у морозильник.

У цьому випадку страву можна буде готувати порційно. І не доведеться витрачати час на створення свіжої сирно-борошної основи.

Джерело