Що потрібно зробити, якщо ви помилково пересолили фарш для котлет

Надмірна кількість солі здатна зіпсувати навіть найперспективнішу страву з фаршу. На щастя, існують дієві та доступні способи виправити ситуацію, інформує Ukr.Media.

Додайте кисломолочний продукт

Спробуйте додати до пересоленого фаршу кисломолочний продукт, наприклад, сметану або йогурт. Цей спосіб підійде, якщо ви хочете приготувати голубці, котлети або начинку для фаршированих перців.

Додайте ще фаршу

Розбавити занадто солоний смак допоможе і додавання в загальну масу ще фаршу. Так продукту стане більше, а солі — менше.

Додайте сиру або варену картоплю

Візьміть сиру або варену картоплю та пропустіть її через м'ясорубку. Після цього додайте в миску з фаршем. Це зробить смак більш збалансованим і покращить текстуру котлет.

Додайте подрібнену зелень або овочі

Вбрати частину солі допоможуть зелень, подрібнені капуста, кабачок, огірок або гарбуз. Виберіть з переліченого щось найбільш підходяще для вас. Завдяки додаванню додаткових інгредієнтів страва отримає цікавий смак.

Збризніть фарш лимонним соком

Цей спосіб підійде, якщо ви помітили надлишок солі після приготування котлет. Збризніть страву лимонним соком — кислота замаскує надмірно солоний присмак.

Exit mobile version