Що потрібно додати в йогурт, щоб він став ще кориснішим та порадував вашу травну систему

Дієтологи цінують йогурт за збалансований склад: кальцій, білки, пробіотики. Найкорисніше вживати його без добавок, адже вони порушують баланс, додають калорій і різко знижують властивість регулювати цукор у крові. Але у чистому вигляді грецький йогурт подобається далеко не всім, інформує Ukr.Media.

А тут саме настало дослідження: виявляється, столова ложка меду може посилити пробіотичні властивості йогурту, допомагаючи корисним бактеріям дістатися місця призначення — в кишківник.

Це кулінарне поєднання поширене у середземноморській дієті. Як впливає на мікробіом шлунково-кишкового тракту, розповіли дієтологи.

Середземноморська дієта вважається найкориснішою у світі: вона заснована на рибі, оливковій олії, горіхах, овочах та фруктах. З молочних продуктів — лише сир та йогурт. І виявилося, що поєднання меду та йогурту дійсно працює: воно збільшує виживання корисних бактерій та покращує кишковий мікробіом.

У перспективі це відбивається на загальному стані здоров'я, зазначили лікарі.

Водночас дослідники попереджають: столова ложка меду — це максимум, який можна собі дозволити на день. Це все ж таки доданий цукор, який у великих кількостях не корисний.

Джерело

Exit mobile version