Що має бути на кухні у будь-якої людини, яка хоче жити довго і харчуватися правильно

Важливо завжди мати під рукою необхідні продукти для приготування корисних для здоров'я страв. Коли в раціоні людини є цільні зерна, крупи, нежирні сорти м'яса, риба, овочі, фрукти, зелень — це дає змогу зміцнити організм, захиститися від зимових авітамінозів. Експерти розповіли, які продукти мають завжди бути в домі, інформує Ukr.Media.

Яйця та нежирне м'ясо птиці

Це найкращі джерела білка, які легко приготувати заздалегідь. Зваріть кілька яєць або запечіть кілька порцій філе курки чи індички з приправами, лимоном і олією. Ці заготовки легко зберігаються протягом 3-7 днів у холодильнику, а приготування займає всього близько 40 хвилин.

Молоко і молочні продукти

Це чудовий спосіб забезпечити організм необхідними мінералами, такими як кальцій і фосфор. Кефір, йогурт, ряжанка, айран, тан, мацоні, сир, сир і сметана — ці продукти не тільки смачні, а й неймовірно корисні для здоров'я. Краще обирати молочні продукти з низьким і середнім вмістом жиру.

Свіжа, заморожена риба та консерви

Один із найбільш рекомендованих продуктів практично в будь-якій дієті, але ціни на неї сьогодні захмарні, але багато не треба (1-2 рази на тиждень). Корисні рибні консерви — тунець, сардини, кілька, макрель, форель. Корисна заморожена риба — лосось, путасу, тріска, сибас, хек.

Вироби з цільного зерна зберігають і оболонку, і ядро

До них належать бурий, дикий і чорний рис, гречка, ячна крупа, зерновий хліб і хлібці, а також вироби з цілозернового житнього і пшеничного борошна. Багатозернові продукти, виготовлені з кількох видів злаків, вважаються більш корисними.

Сезонні овочі, фрукти та зелень мають бути невіддільною частиною щоденного меню

У середньому рекомендується вживати близько 400 г овочів і 200 г фруктів на день, бажано у свіжому вигляді. Не існує «найкориснішого» овочу чи фрукта. Ідеальне харчування — це різноманітне меню, тому слід їсти різні овочі та фрукти для отримання всіх необхідних поживних речовин.

Джерело

Exit mobile version