У будь-якій компанії, що зібралася навколо мангала, обов'язково знайдеться людина, яка "точно знає, як краще". Ми зібрали найшкідливіші поради, які допоможуть швидко, якісно і 100% зіпсувати шашлик, інформує Ukr.Media.
Оцту лийте якомога більше!
Оцет, дійсно, може розм'якшити жорстке м'ясо. Так само як, наприклад, соєвий соус, ананас або ківі. Проблема з усім цим у тому, що, якщо трохи перетримати шашлик у такому маринаді або налити забагато того самого оцту, він перетворить волокнисте м'ясо на желеподібне щось, що буде не дуже приємним на смак.
Безпечнішим варіантом стане маринад із газованої води чи кефіру. І без фанатизму.
Підсоліть, а то прісно буде!
Насправді шашлик краще недосолити, ніж пересолити. Принаймні, на етапі маринування. Сіль, як відомо, чудово витягує вологу, тому, якщо перетримати м'ясо в занадто солоному складі, воно може виявитися сухим і жорстким.
Овочів між шматками насадіть, щоб просочилося!
Не варто смажити м'ясо на одному шампурі з овочами, адже їм потрібен різний час для того, щоб дійти до готовності. Найімовірніше, до того моменту, коли шашлик просмажиться до потрібної кондиції, ароматний перець і соковитий помідор уже перетворяться на малосимпатичне і точно не їстівне вугілля.
Сосни підкиньте — аромат піде!
Хвойні породи — найбільш невідповідна деревина для приготування шашлику. Під час горіння вони виділяють безліч токсинів, небезпечних для організму. Крім того, хвоя сильно коптить, що точно зіпсує готову страву: мало того, що шашлик вийде зі стійким смаком сосни, так ще й покриється гаром.
Залиште відповідь