Секрети найсмачніших голубців від кухарів: не готування, а суцільне задоволення

Немає такого українця, який би не пробував голубці, вони прикраса святкового столу, і в будні вони бажані на столі. У кожної господині є свій секрет приготування голубців. Ми ділимося з вами своїми секретами приготування, інформує Ukr.Media.

Важливо знати:

  • Щоб голубці не пригорали при тушкуванні, слід використовувати чавунну сковороду або іншу ємність з товстим дном, кришку щільно закривати. Можна також томити голубці в духовій шафі. Тушкувати потрібно на невеликому вогні, підливаючи в ємність води або соусу (з олією, сметаною, зеленню). Це головна умова для успішного тушкування.
  • Якщо зверху помістити на кожен голубець по шматочку вершкового масла, це поліпшить смак страви.
  • Досвідчені господині радять тушкувати голубці не просто в рідині, а на підкладці з овочів. Дрібно нарізаються будь-які овочі, зелень, все це викладається на дно каструлі, додається вода, олія, сметана, приправи, а вже зверху викладаються голубці. Буває навіть, що в підкладку кладуть дрібно нашатковане копчене сало або шинку. Це надає страві пікантний смак. Згодом ці овочі служать гарніром.
  • Замість води для тушкування можна використовувати різні соки та сухе вино.
  • Східний різновид голубців — долма — готується на основі виноградного листя і тушкується в сметано-частковому соусі.
  • Використовуючи ці поради, ви станете неперевершеною господаркою!

    Готуйте із задоволенням і смачного.

    Джерело