Радянська хитрість, що дозволяє молочним продуктам не пригорати в процесі кип’ятіння

Досвідчені господині в курсі, що свіже, непастеризоване молоко має значно більше корисних властивостей, ніж продукт, який пройшов обробку, інформує Ukr.Media.

Такий молочний виріб користувався особливою популярністю у радянських господинь. Більш того, навіть сьогодні багато хто воліє вибирати для свого меню тільки натуральні, фермерські продукти.

Основним мінусом необробленого продукту є короткий термін зберігання. Через це парне молоко прийнято кип'ятити, і тільки потім прибирати його в холодильник.

Однак найчастіше господині в процесі кип'ятіння стикаються з неприємною проблемою — пригоранням продукту. Саме для цього і використовується крижана вода.

Перед обробкою молока каструлю необхідно обполоснути дуже холодною рідиною. Завдяки такому простому трюку продукт не буде пригорати і залишати плям на каструлі.

Також дана хитрість буде корисна тим, кому потрібно підігріти молоко з медом в якості профілактики застуди або поганого сну.

Джерело