Простий рецепт дуже смачного пирога з просоченням

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом знаменитого цукрового пирога. Він виходить ніжний, пухкий, з яскравим вершково-ванільним смаком і вологим тістом. Я ледве дочекалася поки пиріг хоч трохи охолоне, і його можна буде спробувати, адже аромат на кухні стояв просто фантастичний, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

Тісто:

  • молоко — 200 мл
  • цукор — 2 ст.л.
  • дріжджі сухі — 2 ч.л.
  • яйце — 2 шт.
  • масло вершкове — 120 г
  • ванілін — 1,5 г
  • сіль — 1/2 ч.л.
  • борошно — 500 г

Цукрова посипка:

  • цукор — 120 г
  • масло вершкове — 50 г
  • ванілін — 1,5 г

Просочення:

  • вершки (20%) — 150 мл

Приготування:

У миску вливаємо 200 мл теплого молока, всипаємо 2 ч.л. сухих дріжджів і 2 ст.л. цукру. Перемішуємо вінчиком до однорідності, накриваємо тонким рушником і залишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин для активації дріжджів.

Далі вбиваємо 2 яйця, додаємо 120 г розм'якшеного вершкового масла (я його поставила на 10 секунд у мікрохвильовку і потім розім'яла виделкою), також всипаємо 1,5 г ваніліну і ½ ч.л. солі і виделкою розминаємо вершкове масло до більш-менш однорідного стану.

Тепер всипаємо 500 г просіяного борошна і замішуємо тісто. Воно виходить дуже м'яке, ніжне і не прилипає до рук.

Тісто шикарне в роботі, його можна використовувати і для звичайних пиріжків

Кульку тіста кладемо в миску, накриваємо тонким рушником і залишаємо його в теплому місці. Воно має збільшитися в розмірі і стати дуже повітряним. Я ставлю в електричну духовку, увімкнену на 40 градусів, дверцята закриваю. Таким чином тісто у мене підходить за 20-25 хвилин.

А за цей час зробимо цукрову посипку. До 120 г цукру всипаємо 1,5 г ваніліну і додаємо 50 г холодного, але м'якого вершкового масла. Виделкою розминаємо все в однорідну крихту.

До цього часу готове і тісто. Воно повітряне і пишне! Пиріг я буду випікати в роз'ємній формі на 24 см, дно якої застеляю пергаментним папером.

Викладаємо тісто у форму і розподіляємо його по всьому дну форми. Залишаємо в теплому місці на 15 хвилин, накривши тонким рушником.

Далі беремо дерев'яну паличку або коктейльну трубочку і робимо по колу, рухаючись від краю до центру отвори. Хочу зауважити, чим більше ви зробите отворів у тісті, тим краще.

Тепер по поверхні тіста розподіляємо цукрову посипку і відправляємо випікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Подивіться який рум'яний і гарний пиріг у нас вийшов. Дістаємо його з духовки і відразу гарячий заливаємо вершками. Вершки у мене 20%-ві. І для того, щоб вони краще просочили пиріг, знову ставимо його в теплу духовку на 5-7 хвилин.

Смачного!

Ось і все, ніжний, ванільно-вершковий пиріг готовий! На диво, він вийшов неймовірно повітряним, вологим, м'яким і дуже смачним!

Exit mobile version