Продавці розповіли, якою має бути смачна молода картопля

Зовнішній вигляд

Традиційно будь-який вибір починається із цього пункту. Молода картопля має бути цілою, твердою, рівною. Ці ознаки можна побачити неозброєним оком і без освіти, інформує Ukr.Media.

Також не повинно бути темних плям і точок — це симптоми фітофтори. Швидше за все, усередині бульби будуть погані.

Колір

Жовтий, рожевий чи коричневий — це не має значення. Головне, щоб картопля була однотонна і без зелених плям. Таку картоплю взагалі не можна вживати через високий рівень соланіну.

Розмір

Не ганяйтеся за великими бульбами. Звичайно, чистити їх і зручніше, і швидше. Ось тільки фахівці рекомендують вибирати картоплю середнього розміру, а все тому, що у великих буде маса нітратів.

Тепер можна перейти до фізичного контакту

Візьміть бульбу в руки і натисніть на неї нігтем. Якщо проступила волога, то врожай рясно «накачали» нітратами.

І ще, якщо вийде, то розламайте картоплю. Почувши дзвінкий хрускіт, можна бути впевненими, що овоч гарної якості. Мляву і м'яку картоплю підганяли до сезону продажів азотовмісними добавками.

Джерело