Правильно варити макарони навчив італійський шеф

Як правильно варити макарони?

Головна пропорція: 100 г макаронів на 1 літр води. Відповідно стандартна пачка 0,5 кг на 5 літрів води, інформує Ukr.Media.

Ця кількість води дозволяє використовувати макарони для гарніру без додаткового промивання.

  • Використовуйте макарони із твердих сортів пшениці.

  • Вони краще тримають форму і не перетворюються на кашу, до того ж вони смачніші.

  • Використовуйте 5 літрів води, щоб зварити пачку макаронів.

  • Воду слід довести до кипіння.

  • Солити можна будь-коли.

  • Якщо солитимете киплячу воду, будьте дуже обережні. 5 г солі на 1 літр, це чайна ложка без верху.

  • Коли вода закипіла занурьте в неї макарони.

  • Відразу ж їх перемішайте.

  • Нагрів не знижуйте до другого закипання води.

  • Після того, як вода повторно закипіла, нагрівання можна зменшити.

  • Виробник макаронів зазвичай пише час варіння.

  • Під час варіння макарони акуратно перемішати 2-3 рази.

До якої стадії варити?

  • Якщо ви робите пасту з соусом чи салат, тоді варіть до стану al dente, це трохи недоварена паста.

  • Якщо на упаковці написано 12 хвилин, то за 10 хвилин треба пробувати.

  • Якщо варите їх для гарніру, тоді за часом на упаковці.

Промивати холодною водою чи ні?

  • Для гарніру — не треба.

  • Для салату — краще промити, тоді процес розм'якшення зупиняється.

  • Злийте воду з макаронів.

  • Можна додати трохи олії.

Джерело

Exit mobile version